ANNA PAULOWNA - Tijdens de Bloemendagen 2022 zal de woongemeenschap Nieuw Bouwlust aan de Kleiweg 3 weer meedoen met een kunstexpositie van meerdere kunstenaars op verschillende plekken binnen en buiten op het erf. Het thema is dit jaar “La Dolce Vita”. Dit staat voor kleurrijk, uitbundig, genieten van de kleine dingen in het leven, voor oog voor de pracht van de natuur en elkaar.

Juist in deze tijd vol onzekerheid en zorgen willen we overbrengen, dat kunst en cultuur er echt toe doen. Dat het kan verbinden en ons stimuleren om zaken ook eens van een andere kant te bekijken. Van zaterdag tot en met dinsdag tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om rond te kijken en zich even mee te laten voeren in de sfeer van het warme zuiden. Maar liefst acht kunstenaars zetten op het erf een sfeer neer, die de polder verbindt met la dolce vita, het zoete leven. Om naar te kijken, naar te luisteren, te ruiken en te proeven.

Toscani exposeert met haar grote kleurrijke werken. “Kijk naar mijn werk zoals je naar muziek luistert” is haar advies. Beleef de kleuren en vormen zonder naar betekenis te zoeken, maar ervaar het.Cornel presenteert deze dagen voor het eerst zijn nieuwe concept “Solart”. Hij geeft afgekeurde zonnepanelen een nieuw leven als kunstwerk. De Solart-panelen zullen op verschillende plekken op het erf te zien zijn, waaronder in de manege. Maar dan in een speciaal voor deze bijzondere locatie uitgevoerde lichtinstallatie “Solarthouse”.

Huug Jak deelt zijn vele reiservaringen door het zuiden met tekeningen van landschappen en ervaringen, uitgewerkt in lithografie en linoleumdruk. Het werk laat goed voelen dat het hem nooit gaat om de aankomst, maar om het onderweg zijn.

Judith Koning maakt gebruik van verschillende technieken om de schoonheid in kleine dingen en het schijnbaar gewone te laten zien en uit te vergroten. Want waar je aandacht aan schenkt, groeit. De natuur is een grote inspiratiebron, maar ook de kringloopwinkel.

De reisfotografie van Aad Holkamp, fotograaf en bewoner van Nieuw Bouwlust, ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan in de fotoboeken van de gemiddelde bezoeker. Met verschillende technieken weet hij een zeer persoonlijke kijk op zijn directe omgeving te creëren. Op deze expositie toont hij zijn kijk op de schoonheid van Italië.

Remy Verheijen en Quinten Trentelman zijn twee kunstenaars die hun krachten bundelen in een audio/visueel project, speciaal gemaakt voor het erf Nieuw Bouwlust. Remy kent alle ins en outs van elektronische muziek en creëert daarmee muzikale kunstwerken. Het werk van Quinten wordt gekenmerkt door geschilderde ruimtes, waar mensen en dingen afwezig zijn, maar die wel vol symbolen, tegenstellingen en perspectief zitten.

Wandelend over het erf zullen bezoekers de sierlijke bronzen beelden van Romee Kanis tegenkomen. In de beelden is er altijd sprake van een vrouwelijke benadering. Sierlijk, krachtig en kwetsbaar tegelijk.