KOP VAN NOORD HOLLAND - Ook deze zomervakantie nodigt KopGroep Bibliotheken kinderen uit om deel te nemen aan de ZomerBieb. Ga op pad met een natuurgids, bouw de mooiste dingen tijdens het legofestijn, leer schaken en programmeer een robot; bij de ZomerBieb kan het!

Op 22 juli gaan de eerste activiteiten van start in Bibliotheek Julianadorp en Nieuw Den Helder. Hier neemt natuurgids Marcel Wijnalda de kinderen mee in de fascinerende wereld van wonderlijke wormen. De natuurgids komt later ook naar School 7, Bibliotheek Texel, Bibliotheek Tuitjenhorn en Bibliotheek Schagen voor de lezingen ‘Groen is gras’ en ‘Bloemvoedsel’. Daarnaast kunnen kinderen onder andere deelnemen aan een schaakworkshop in School 7, genieten van een spelletjesochtend in Bibliotheek Texel, en knikkerzakken knutselen in Bibliotheek Julianadorp. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Voorstelling ‘Alle Dagen Feest’

De ZomerBieb wordt feestelijk afgesloten op 27 augustus in Bibliotheek School 7 en Bibliotheek Texel met de kindervoorstelling ‘Alle Dagen Feest’ door Tijl Damen. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar via de website of in de bibliotheek.

Voorlezen XL

Voor de jongste kinderen (2-6 jaar) is er tijdens de ZomerBieb in verschillende bibliotheken op de woensdagmiddag Voorlezen XL. Na het luisteren naar een prachtig verhaal kunnen de kinderen samen knutselen.

Meer informatie en aanmelden


De ZomerBieb is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis, maar aanmelden via de website is verplicht. Een overzicht van alle ZomerBieb-activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.