SCHAGEN/HOLLANDS KROON - VluchtelingenWerk Nederland doet met haar locatie in Schagen mee met de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’. Krijg informatie over hun werk in Schagen en Hollands Kroon en de mogelijkheden je ook in te zetten voor mensen die moesten vluchten. Bijvoorbeeld als taalcoach. Teamleiders Yvonne, Sandra en Bauwine heten je graag welkom op de locatie aan Loet 10 in Schagen op vrijdag 22 maart tussen 9 en 12 uur.

Wanneer statushouders naar hun eigen woning in de gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af: verhuizen naar een onbekende plek, een nieuwe taal leren, een baan zoeken en de weg vinden in een doolhof van regelgeving. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk staan hen bij in deze roerige periode en helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Welkom op de open (bedrijven)dag

Op vrijdagochtend 22 maart is er een open huis op onze locatie in Schagen. Ook voor VluchtelingenWerk in Hollands Kroon. Je bent van harte welkom kennis te komen maken met cliënten, vrijwilligers en stagiairs. Zij vertellen graag over de leefwereld van statushouders. Een korte video laat zien wat vrijwilligers en stagiairs kunnen betekenen in het leven van mensen die in deze gemeenten opnieuw moeten beginnen.

Alles begint met taal

Met name op het gebied van taal kan het team nog hulp gebruiken. Alles begint tenslotte met taal: je buren leren kennen, vrienden maken, een studie volgen of een baan vinden. Vrijwillige taalcoaches zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal. Meteen meer weten of aanmelden? Kijk eens bij ‘Hulp bij taal’ op vluchtelingenwerk.nl/vrijwilliger.

Over VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de belangen van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met bijna 10.000 vrijwilligers ondersteunen wij vluchtelingen. Vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met de werkgevers in Noord-Holland Noord. Om werkzoekenden een kans te bieden en leerlingen en studenten een idee te geven van wat er in de regio allemaal voor moois gebeurt.