WIERINGERWERF - Het is weer bijna Kinderboekenweek! Van 4 t/m 15 oktober vieren we in de bibliotheken feest met de leukste kinderboeken en doe-middagen. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Op donderdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met de kindervoorstelling ‘Sjakie en Jopie’ in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Sjakie en Jopie


Het is feest in de straat van Sjakie en Jopie! Met veel fantasie verkennen ze hun wereld en ontmoeten ze de bewoners van hun kleurrijke straat. Met nieuwe liedjes van J.W. Roy en Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2022. Kinderen van 3 tot 7 jaar en hun verzorgers zijn van harte welkom in de Cultuurschuur. Tickets zijn te koop via de website van de bibliotheek of aan de balie en kosten € 10,00.

Knutsel je eigen droomhuis

Op dinsdag 10 oktober om 14.00 uur is er in Bibliotheek Middenmeer een knutselactiviteit voor peuters en kleuters. Kinderen kunnen hun eigen droomhuis knutselen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook kan er in de bibliotheek van Anna Paulowna tijdens openingsuren een stickerspeurtocht gedaan worden.
Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten).

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd. Sanne Roosenboom, auteur van de boeken van de serie Het Ministerie van Oplossingen, schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk. De titel is Ravi en de laatste magie. Illustrator Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Mijn huis is jouw huis. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.