HIPPOLYTUSHOEF - Op maandag 17 juni is er een kinderzwerfboekstation geopend in de openslaande dorsdeuren van Kinderopvang Hollands Kroon aan de Elft 49 in Hippolytushoef. Dit project is opgezet met het doel om kinderboeken beschikbaar te stellen voor alle kinderen op Wieringen.

Kinderzwerfboek is een initiatief dat kinderen aanmoedigt om boeken te lezen en deze vervolgens door te geven aan andere kinderen. Door boeken letterlijk te laten 'zwerven' krijgen meer kinderen de kans om van lezen te genieten. Het project wil de leesvaardigheid en het leesplezier bij kinderen stimuleren en hen tegelijkertijd een gevoel van saamhorigheid en gedeelde ervaring bieden.

Het boekenstation is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen Paul Singelenberg van Kinderopvang Hollands Kroon met Petra Mulder, ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp, Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging en Monique Redeker van de Wieringer boekhandel.

Via het Nationaal Fonds Kinderhulp zijn er drie volle dozen boeken als startvoorraad voor het station aangeleverd. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft een aantal exemplaren van "De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard" geschonken. De Wieringer boekhandel voorziet de boeken van een boeklegger en vult de voorraad iedere maand aan met een nieuw boek.

Hayke Burghout, van Burghout Design en Druk, heeft een prachtige sticker ontworpen voor het bord bij het Kinderzwerfboekstation.

Heeft u thuis nog nette kinderboeken, dan kunnen deze worden ingeleverd bij de Kinderopvang Hollands Kroon aan de Elft 49 in Hippolytushoef. Boeken worden door de oudste kinderen van de BSO verzameld, gelabeld en iedere schooldag in de openstaande dorsdeuren geplaatst.