BREEZAND - Huiseigenaar Pieter Jan Duineveld uit Breezand geeft op zaterdag 2 april om 10:00 uur een rondleiding in zijn aardgasvrije woning. Tijdens deze thematour laat hij de bezoekers zien hoe hij het huis met een aantal maatregelen energiezuinig maakte. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Pieter Jan te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Sinds februari 2020 is onze woning gasvrij en energieleverend”, zegt Pieter Jan. “Het huis levert zelfs genoeg energie voor onze elektrische auto’s en we houden dan nog elektra over!” Het motto van Pieter Jan voor verduurzamen is: ”Techniek hoor je niet, zie je niet, het is er gewoon”. Tijdens de thematour geeft hij graag uitleg aan bezoekers over hoe onder andere de balansventilatie, warmtepomp en het isoleren van de woning.

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Inwoners uit gemeente Hollands Kroon zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route
De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Hollands Kroon, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.