ZIJDEWIND - Er was 1e Paasdag veel vlagvertoon in Zijdewind voor het bekende stel Jan en Nel Kramer.


Jan en Nel Kramer zijn niet alleen de oudste inwoners (90 + 91 jaar) van het pittoreske dorpje maar zijn die dag 65 jaar getrouwd. Ze zijn indertijd komen wonen tegen over de ouwe koeienkerk van Piet Droog waar later de rotonde is aangebracht. Jan Kramer startte daar een eigen onderneming en ging een garagebedrijf runnen, een grote gok maar met een vooruitziende blik op de toekomst waar het bezit van een auto nog maar voor weinigen was weggelegd.

De familie Kramer werd rijkelijk beloond wat het krijgen van kinderen betrof, en wat later zou blijken voor de gemeenschap en het verenigingsleven een geweldige welkome en onmisbare verrijking zou zijn.

Nagenoeg of zeg maar gerust bij alle evenementen, gebeurtenissen en verenigingen waren ze nauw en overduidelijk betrokken. De kerk, hand- en voetbal en bij alles wat er te beleven is Garage Kramer nog altijd nadrukkelijk aanwezig en worden verenigingen gesponsord.

De familie Kramer was de grootste leverancier bij het succesvolle handbalteam van VZV. Moeder Nel bij de senioren en met de meiden werd VZV landskampioen veldhandbal en zijn nu zelfs toonaangevend in de Eredivisie zaalhandbal met de inbreng van kleinkinderen waarvan Jessy zelfs met het Nederlands team wereldkampioen is geworden.

Inmiddels is het garagebedrijf alweer jaren verhuisd naar een andere en veel ruimere locatie even verderop in het dorp en wordt gerund door de nakomelingen die de familie rijk is. Het echtpaar zelf woont tegenover het succesvol opererende garagebedrijf waarvan Jan de grondlegger is geweest.

In de middag werden de jubilarissen en familie Coronaproof verrast door de plaatselijk fanfare met een geweldig serenade wat deze dag voor hen helemaal onvergetelijk zou maken.