ANNA PAULOWNA - Moeilijk lerend? Hoe herken je dat en wat betekent dit in de communicatie, wat betekent dit voor een kind in de pubertijd? Hoe zit het met sociale contacten en het invullen van de vrije tijd?

Deze vragen en meer staan centraal in de training over moeilijk lerende kinderen. Met moeilijk lerend wordt niet alleen bedoeld moeilijk meekomen op school of verminderde schoolprestaties. Moeilijk lerend of een lagere intelligentie heeft ook invloed op andere gebieden als het aangaan van sociale contacten, invulling van de vrije tijd, emotie-regulatie en anders denken of interpreteren van informatie dan leeftijdsgenoten.

Voor wie is deze training?
Kent u iemand die moeite heeft met leren of heeft u zelf kinderen die moeilijk leren? De training is voor iedereen die persoonlijk betrokken is bij iemand die moeilijk lerend is.

Opzet van de training
De bijeenkomsten - drie in totaal - worden begeleid door twee professionals van het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon. Het doel van de training is het herkennen van en inzicht krijgen in kinderen die moeilijk lerend zijn. Naast praktische informatie, is de training ook gericht op het delen van ervaringen met elkaar. U krijgt handvatten waar u zelf mee verder kunt. Het programma is ontwikkeld op basis van vragen die Incluzio Hollands Kroon in de praktijk krijgt.

Data: 21 juni - 28 juni - 5 juli
Tijd: van 16.00 tot 17.15 uur

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum via
telefoonnummer (088) 321 5000.

Inschrijven
Inwoners van Hollands Kroon kunnen zich aanmelden via trainingenIHK@hollandskroon.nl of inschrijven via www.deacademievoorjou.nl
In verband met COVID-19 vindt de training online plaats. Nadere info volgt na inschrijving