HIPPOLYTUSHOEF - Corona gooide twee jaar achter elkaar roet in het eten, maar deze zomer is het dan eindelijk zover: De 25ste editie van het Huttendorp in Hippolytushoef! Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert het huttendorp in de eerste week van de zomervakantie, van 19 tot en met 22 juli.

Het huttendorp is voor alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar, die het leuk vinden om vier dagen te timmeren en te spelen. De kinderen beginnen op dinsdag 19 juli met het timmeren van de hutjes op het trapveldje aan de Weel. Ook vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes steken de handen uit de mouwen. De volgende dagen bruist het van de activiteiten. Het thema? Dat is in deze jubileumeditie natuurlijk ‘Feest!’. Op vrijdag 22 juli worden de hutten weer afgebroken.

Deelnemen kan nog

Informatie of aanmelden via Facebook, huttendorp-aanmeldingen@hotmail.com of 06 5100 6968 (bgg 06 2528 6556 / 06 5337 3672). Gewoon langskomen is ook een mogelijkheid.

Relatieve rust aan de Weel in Hippolytushoef. Dinsdag 19 juli gaat hier het vijfentwintigste Huttendorp van start.

Bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds

In deze tijd van oplopende kosten voor huishoudens en organisaties is het meedoen aan en het organiseren van activiteiten er niet makkelijker op geworden. Ook Buurtvereniging Klufterkrogt, de organisatie van het huttendorp in Hippolytushoef heeft hiermee te maken. Om zo laagdrempelig mogelijk te zijn wil de organisatie het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden. Daarom deden zij een beroep op het Iedereen kan meedoen-fonds van Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging. En met succes! Door de bijdrage kunnen alle kinderen voor een hele kleine bijdrage deelnemen.

Symbolische overdracht van de bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds aan een deel van de grote groep vrijwilligers van het Huttendorp.

Afvoer hout via een match met de Hollands Hollands Kroonse Uitdaging

Na afloop van het huttendorp moet het hout afgevoerd worden. En ook dat is tegenwoordig een prijzige onderneming. Matchgroeplid Jan Kielstra wist daar echter wel een oplossing voor. Het Stoommachinemuseum in Medemblik kan wel hout gebruiken. Hij regelde deze match. Peter Kortekaas wist gratis afvoer via Roele De Vries te verzorgen. Hierdoor is de organisatie van het huttendorp een probleem armer en het museum een oplossing rijker. Win-win!