SCHAGEN - Hét Projectkoor is een gelegenheidskoor van enthousiaste vocalisten, dat vanaf de oprichting in 2013 met zo'n 80 tot 100 vocalisten en onder begeleiding van een orkest om het jaar een aantal concerten in de regio heeft gegeven.


Helaas is door de Corona het geplande kerstconcert van afgelopen jaar komen te vervallen en is het inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat dit koor zich heeft gepresenteerd. Nu de besmettingen terug lopen en de maatregelen langzaam worden versoepeld staat menigeen weer te trappelen om te gaan zingen.

De organisatie achter Hét Projectkoor heeft daarom de draad weer opgepakt en heeft het voornemen om in het najaar met een nieuw project te gaan starten. Een kerstconcert vinden de organisatie om diverse redenen nog niet verstandig maar vanaf het tweede weekend in maart 2022 willen ze zowel in Schagen als in Hollands Kroon een aantal musical concerten ten gehore gaan brengen. Fragmenten uit de grote musicals zullen vanaf het najaar worden ingestudeerd en de concerten zullen ook nu weer worden begeleid door een orkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arwin Kluft.

Vanuit zijn professie als uitvoerend zanger heeft Arwin contact gelegd met collega's uit de musicalwereld met de vraag of ze eventueel hun medewerking willen verlenen maar op dit moment kan daar nog geen duidelijkheid over worden gegeven.

Uiteraard is alles gebaseerd om de kennis van dit moment en met de verwachting dat de anderhalve meter samenleving tegen die tijd van de baan is en we weer normaal kunnen repeteren en naar een concert kunnen gaan.

Inmiddels hebben zich al veel vocalisten zich aangemeld maar is er zeker nog ruimte voor meer zangers en zangeressen. Op dit moment is er vooral behoefte aan bas/baritons.Dus, wil je na de zomer alle coronastress vergeten, meld je dan nu alvast aan en zing mee!

Wil je meer weten of wil je je meteen opgeven? Dat kan via de website www.hetprojectkoor.nl