HOLLANDS KROON - Univé Wieringerwerf heeft onlangs namens het Univé Ledenfonds twee waardecheques van € 1.000 uitgereikt aan twee lokale goede doelen. In de maand april konden inwoners van de regio Wieringerwerf hun stem uitbrengen op een lokaal goed doel naar keuze. Uit alle aanmeldingen kwamen Hospice Het Tweede Thuis uit Westerland en Stichting Ons Tweede Thuis uit Slootdorp als winnaars uit de bus.

Hospice Het Tweede Thuis is blij met de donatie van € 1.000. “Als startend hospice zijn we de eerste twee jaar zelf verantwoordelijk om alle kosten te dragen. Dit betekent dat we - om het draaiende te houden - zelf alles bij elkaar moeten zien te halen: van het scholen van vrijwilligers tot het aankleden van de accommodatie en het aanleggen van de tuin. We zijn dus erg afhankelijk van donaties,’’ aldus bestuurslid Saskia Awater.

Het hospice is een warme plek waar eenieder zichzelf mag zijn, omringd door zorg met liefdevolle aandacht in een respectvolle, veilige en huiselijke omgeving. Naast hospicezorg biedt de instelling ook een thuis aan gasten die een korte periode willen verblijven. “Respect, rust, ruimte, aandacht en harmonie, dat zijn onze uitgangspunten."

‘Over het Univé Ledenfonds’

Als verzekeraar zonder winstoogmerk staat Univé Wieringerwerf dichtbij haar leden. Dit maakt zij met het Univé Ledenfonds concreet door lokale goede doelen, verenigingen en maatschappelijke instanties te ondersteunen. Initiatieven die ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken en voldoen aan de voorwaarden, kunnen een aanvraag indienen via www.univeledenfonds.nl.