NIEUWE NIEDORP - Vanaf zaterdag 10 juli bemannen medewerkers van Holland Sport buitenzwembad De Rijd. Door allerlei omstandigheden lukte het nog niet het zwembad in Nieuwe Niedorp te openen voor publiek. Holland Sport was al betrokken bij de renovatie van het zwembad. Verzorgen van de exploitatie en het zwembad openen voor de gemeenschap in Hollands Kroon leek een logische stap.

De Rijd is een fantastisch buitenbad dat een warm plekje heeft bij de inwoners van Nieuwe Niedorp. Dat was duidelijk zichtbaar bij een spontane actie door tientallen vrijwilligers die enkele maanden geleden tientallen uren investeerden en het bad een opfrisbeurt gaven. Dat het bad deze zomer geopend moest worden stond dan ook als een paal boven water.

“We waren al betrokken bij de renovatie voorbereiding en het technisch gebruiksklaar maken – en houden van het zwembad. Nu verzorgen we dus ook de komende maanden het toezicht en de kassa,” aldus Vincent Thijssen, directeur van Holland Sport BV. Als grote organisatie met veel kennis en ervaring was de organisatie in staat om binnen enkele dagen een team te formeren om dit met veel enthousiasme op te pakken. De komende dagen zet Holland Sport samen met de gemeente Hollands Kroon de laatste puntjes op de i te zetten. “Zaterdag starten we vanaf 10.00 uur met een uurtje banenzwemmen. Daarna is het bad geopend voor recreatief zwemmen voor alle leeftijden. Complimenten voor de daadkrachtige manier waarop iedereen acteert. De zon schijnt weer in De Rijd!”

Voor Holland Sport is de exploitatie van het buitenbad voor de gemeente Hollands Kroon een uitstekend voorbeeld van onze bedrijfsfilosofie. “Wij zetten het sportief maatschappelijke op de eerste plaats, ontzorgen de (gemeentelijke) opdrachtgever zoveel mogelijk en dat zonder winstoogmerk. Zo zetten we onze sportexpertise in voor de gehele regio.” Holland Sport werkt inmiddels met veel gemeenten in Noord-Holland samen. Naast het voeren van sport exploitaties adviseert Holland Sport op het gebied van sportbeleid, accommodaties, onderhoud en heeft zij eigen sportstimulering professionals.

www.hollandsportbv.nl