DEN HELDER - Hoe onthoud je 100 verschillende wachtwoorden? Hoe herken je valse Whatsapp-berichten? En wat is de makkelijkste manier om computer en mobiel tegen hackers te beveiligen? Maria Genova geeft woensdagavond 28 oktober een online presentatie over cybersecurity.

Door haar enthousiasme en passie voor het onderwerp, weet ze iedereen te overtuigen dat je serieus moet nadenken over de onderwerpen privacy en cybercrime en aan de hand van duidelijke voorbeelden laat ze ook zien hoe en waarom. Tijdens deze interactieve lezing kunnen de deelnemers vragen stellen over het verbeteren van hun eigen online veiligheid.

Praktische tips
Genova is zelf geen ict-er en gebruikt daarom geen moeilijke woorden of vaktaal. Ze legt alles heel duidelijk uit, op een boeiende manier en geeft daarbij vele tips. Hoe onderscheid je een echte factuur van een nepfactuur en hoe weet je of een bijlage bij een email veilig is? De deelnemers zijn altijd blij met de vele praktische tips. De meest gehoorde reactie na afloop van de lezing is: “Dit was een eye-opener”.

Maria Genova is journalist en schrijver van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het prijswinnende kinderboek ‘What the h@ck!’. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging.

Hoe werkt het?
De online lezing start 28 oktober om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl