DEN HELDER - Op zoek naar een (andere) baan in 2022? KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van gratis online workshops voor iedereen die op zoek is naar een baan en daar wel wat tips bij kan gebruiken. De volgende workshop gaat over het voeren van een sollicitatiegesprek en is te volgen op donderdag 27 januari om 09:30.

Een goed verhaal
Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goed verhaal te vertellen waarin de talenten van de sollicitant goed naar voren komen. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar blijkt in de praktijk wel eens lastig. Tijdens deze online-training gaan Veronique en Joyce van Verhelder Talent aan de slag met een goed verhaal. Ze helpen talenten te vertalen naar voorbeelden uit de praktijk en coachen op positief taalgebruik. Aan het einde van deze online-training heeft de deelnemer een aantal concrete voorbeelden die in een gesprek gebruikt kunnen worden om te vertellen wat de talenten zijn, voorbeelden van verbeterpunten op een positieve manier geformuleerd én een korte persoonlijke pitch die zo uit de mouw geschud kan worden tijdens een sollicitatiegesprek. Ook wordt er stilgestaan bij het voeren van een digitaal sollicitatiegesprek.

Verhelder Talent
Joyce van der Poel en Veronique Wanst van Verhelder Talent zijn actief op het gebied van loopbanen, solliciteren en het maken van een carrièreswitch. Beiden hebben zij jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling, waar het vinden van ‘de juiste match’ hun dagelijks werk was. Tijdens de workshops delen zij hun kennis en tips uit de praktijk.

Hoe werkt het?
Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop kan op www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Als de workshop is afgelopen is er de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Ook is het mogelijk om binnen een week de webinar terug te kijken.