HOLLANDS KROON - Op zaterdag 18 februari kunnen bewoners van de gemeente Hollands Kroon gratis bomen en struiken ophalen bij de bomenhub in Middenmeer. Daar worden jonge boompjes, die ergens anders overtallig of ongewenst zijn, tijdelijk ingekuild.

De actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen. Op de bomenhub worden jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst zijn tijdelijk ingekuild, voordat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die ze willen planten. De weggeefactie is een initiatief van Meer Bomen Nu en is mede mogelijk gemaakt door gemeente Hollands Kroon en de Provincie Noord-Holland.

In totaal zijn er duizenden gratis boompjes en struiken op te halen. De zaailingen zijn onder andere in gemeenteparken in Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer geoogst omdat ze daar overtallig waren. Ook deelt de hub boompjes uit die ongewenst waren in diverse natuurgebieden in de provincie. De boompjes werden uitgespit door vrijwilligers van Meer Bomen NU die zich in willen zetten voor meer groen voor klimaat en biodiversiteit.

Meld je aan
Als bewoner van de gemeente Hollands Kroon kan je je aanmelden voor één of meerdere gratis bomen via de site: https://meerbomen.nu/gratis-bomen-voor-hollands-kroon-en-schagen/. Meld je aan als plantlocatie. De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de halve en twee meter groot en de kleinere passen in een fietstas. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt. De bomenhub bevindt zich aan de Industrieweg 1 in Middenmeer. Kom op de fiets, of als je veel bomen wilt halen met de auto.