SCHAGEN - Op 12 oktober, in de gemeentes Schagen en Hollands Kroon, beleefden 28 enthousiaste deelnemers een vermakelijke Fiets- en Ontdekdag. Struinend door de dorpen, was het genieten van een vol en variërend programma georganiseerd door Team Sportservice.

Voorprogramma
Het voorprogramma begon om 11.30 uur bij Bike Totaal Boersen, waar deelnemers zich konden onderdompelen in diverse activiteiten. Fietsen werden deskundig gecheckt, woonzorggroep Samen stond paraat, proefritten werden gemaakt op driewielers, en een ervaren fietsdocent gaf handige tips en tricks. Met de klok op 13.00 uur stapte iedereen de pedalen op en bracht de route de Doortrappers langs dorpen als Oudesluis, Wieringerwaard en Barsingerhorn.

Fietstocht door Schagen en Hollands Kroon
De eerste stop vond plaatst bij Utopia Hoeve in Schagerbrug. Hier konden de deelnemers kennis maken met de boerderij en kijken hoe de lokale producten worden gemaakt.

Vervolgens werd de route voortgezet naar Wieringerwaard, waar er koffie en thee klaarstond bij jeu de boules vereniging ‘Onderhands’. Na deze gastvrije versnapering stond er bij het wandelstartpunt in Barsingerhorn ook nog een heerlijke zelfgemaakte smoothie klaar voor de deelnemers, bereid op de smoothiebike.

Na deze gezonde snack werd het laatste deel van de route afgelegd. Rond de klok van 16.30 uur werd er bij Bike Totaal Boersen weer gezamenlijk afgesloten.

Prachtige middag
Een deelnemer spreekt van een geslaagde Fiets- en Ontdekdag: “Ik heb de gemeentes beter leren kennen en heb daarnaast heerlijk gefietst. Ook heb ik weer nieuwe mensen ontmoet. Dat is altijd leuk.”

Meer informatie over activiteiten van Doortrappen kan via: ahaarsma@teamsportservice.nl of bellen naar: 088 – 203 73 50.