HOLLANDS KROON - Goed nieuws! De gemeente Hollands Kroon kiest voor DELTA Netwerk om glasvezel aan te leggen in een groot deel van de gemeente Hollands Kroon. Hiermee voorzien we 17.000 huishoudens van gigasnel glasvezel van DELTA Netwerk. Begin 2023 starten de aanlegwerkzaamheden.


Samenwerking

De gemeente Hollands Kroon streeft naar goed en snel internet voor al haar inwoners en ondernemers. Een deel van de gemeente Hollands Kroon heeft al toegang tot glasvezel. Om ook de overige dorpen en buurtschappen te voorzien van snel en stabiel internet heeft de gemeente Hollands Kroon na een openbare selectieprocedure gekozen om een samenwerking aan te gaan met DELTA Netwerk.

Michiel Admiraal, Directeur DELTA Netwerk laat weten: “Wij zijn verheugd en trots dat de gemeente Hollands Kroon voor DELTA Netwerk heeft gekozen en kijken uit naar een prettige samenwerking. Voor het einde van het jaar tekenen we de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente en we starten dit jaar nog met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het dorp In ’t Veld. Hier beginnen we binnenkort met de woningschouw. Dit betekent dat aannemer Allinq langskomt om samen met de bewoner te bepalen waar de glasvezelaansluiting komt. De andere dorpen en buurtschappen volgen daarna. In de betreffende dorpen heeft een succesvolle campagne plaatsgevonden en we kijken ernaar uit om alle inwoners de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van het netwerk van de toekomst.”

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.