NIEUWE NIEDORP - Op 5 april vindt om 15.30 uur de feestelijke opening van bibliotheek Nieuwe Niedorp plaats door wethouder Mary van Gent. De wethouder doet dat samen met het langste én het nieuwste lid. Eind maart verhuisde de bibliotheek naar haar nieuwe locatie in 't Winkelhart aan de Trambaan 61.

De bibliotheek is een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten, van jong tot oud. Daarom wordt wethouder Mary van Gent tijdens de officiële opening bijgestaan door de langste en de jongste lener van bibliotheek Nieuwe Niedorp. Mevrouw M. van der Leer-van Doorn werd op 26 november 1979 lid en is daarmee met ruim 43 jaar lidmaatschap de langste lener van de bibliotheek in Nieuwe Niedorp. Wie het nieuwste (en waarschijnlijk jongste) lenertje is, blijft tot vlak voor de dag van de opening nog even spannend.

Na de opening is de nieuwe bieb tot 17.30 uur geopend voor belangstellenden. Voor de kinderen komt de paashaas op bezoek. Kinderen kunnen met de paashaas op de foto en krijgen natuurlijk een lekker paaseitje.

De huiskamer van het dorp
De nieuwe bibliotheek is een fijne plek geworden om mensen te ontmoeten, de krant of een tijdschrift te lezen, te computeren, iets te printen of om een spelletje te doen in de kinderhoek. Iedere dinsdagochtend is het Informatiepunt Digitale Overheid geopend, waar mensen terecht kunnen met hun vragen over bijvoorbeeld DigiD, het verlengen van het rijbewijs of aanvragen van zorgtoeslag. Ook worden er computerlessen gegeven, zoals Klik en Tik, het Internet op, Digisterker en Digivitaler. In de kinderhoek wordt vanaf april iedere woensdagmiddag voorgelezen voor kinderen tot ongeveer zeven jaar.

Het adres van de bibliotheek is Trambaan 61, 1733 AX Nieuwe Niedorp.