HIPPOLYTUSHOEF – Op zondagmiddag 19 februari verzorgt de Franklin Beaufort International Jazzband, veelal afgekort tot FBI Jazzband, een concert in het Dorpshuis in Hippolytushoef. Het wordt een cultureel evenement waarbij de band het publiek door de rijke jazzgeschiedenis loodst.

Het repertoire van de FBI Jazzband omvat nummers uit diverse periodes van de jazz. Van traditionele jazz uit de vroege jaren 20 en swing tot en met de meer moderne jazz uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Ook komen Nederlandstalige nummers aan bod.

Al met al een gevarieerd muzikaal aanbod wat aan elkaar wordt gepraat met leuke informatie en weetjes over nummers, bands en artiesten van weleer. Wie herinnert zich niet de klanken van Duke Ellington, The Ramblers of The Dutch Swing college Band? De band breng ook nummers en composities van eigen hand en hier en daar een eigen zangtekst.

Voor de FBI Jazzband is 2023 een jubileumjaar, het gezelschap is bezig met een tournee waarmee het 20-jarig bestaan wordt gevierd.

De band bestaat uit vijf man. Slagwerk, bas en banjo/gitaar vormen een swingende ritmesectie. Twee blazers maken het eigen geluid compleet. Een trompettist die ook de zangpartijen voor zijn rekening neemt en een rietblazer die klarinet afwisselt met sopraan- en baritonsaxofoon.

Dit muzikaal-culturele evenement vindt plaats van 14:00 – 17:00 uur
De toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon.