WINKEL- Ger Leegwater gepensioneerd metaalbewerker, heeft een sterke drang om te bouwen. Ook het verzamelen van antieke bouwmaterialen heeft zijn grote interesse. Geen enkele container is veilig voor Ger. Bij iedere container wordt gestopt, om te kijken of er nog iets bruikbaars inzit. Bij het zien van bijzonder materiaal gaat zijn hart sneller kloppen. De eerste toren staat nu 40 jaar en het materiaal is afkomstig van het vierkant uit een stolpboerderij.

Rome

Na een bezoek aan Rome in 1985 stond de wereld voor Ger op zijn kop. Bij het zien van de vele kerken en gebouwen uit de tijd van de Barok, is zijn leven veranderd. Zoals hij zelf zegt: “ ik dacht dat ik gek werd ” Na deze reis bouwt Ger iedere dag, bijna dwangmatig, aan zijn levenswerk: Het Nederlands Kremlin. Mensen vragen weleens, waarom deze naam. Het antwoord is simpel. Na de plaatsing van de uien op het grootste bouwwerk, is de naam in de volksmond ontstaan.

Voor jong en oud veel te zien.
Na 40 jaar werken zijn er veel bouwwerken te bekijken. Ger laat zich inspireren door de grote bouwmeesters uit de architectuur. Met deze inspiratie, zijn onuitputtelijke fantasie en materiaal kennis, bouwt hij aan zijn levenswerk. Geen tekening komt er op papier, het idee groeit in zijn hoofd en blijft erin tot het kunstwerk af is. Het maken van beelden, met als inspiratie de verhalen uit de mythologie, is een grote uitdaging. Zijn meesterwerk is de Neptunus fontein met de Triton en de Pegasus. Uniek is, dat mensen van alle leeftijden en verschillende interesses Het Nederlands Kremlin bezoeken. Veel mooie verhalen en complimenten in verschillende talen staan beschreven in het gastenboek.

Ger en Mientje heten u welkom
Samen werken Ger en Mientje nu 16 jaar, iedere dag aan hun gezamenlijke passie. Hun wens is, om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de bouwwerken en beelden. Groepen kunnen reserveren voor een rondleiding. Tijdens de zomermaanden is het Nederlands Kremlin 1 keer per maand open voor belangstellenden. Voor kinderen is er een fotopuzzeltocht en ze kunnen zelf aan de slag om te bouwen. Er is voldoende ruimte om te picknicken, andere mensen te ontmoeten en te fotograferen.

1 minuten filmpjes
Voorlopig is de kunsttuin gesloten, Ger en Mientje zijn gestart met het maken van 1 minutenfilmpjes waarin Ger vertelt over de kunstwerken.

Op de website is meer informatie te vinden www.kunsttuinnederlandskremlin.nl
YouTube: Kunsttuin Nederlands Kremlin

Limmerschouw 51 Winkel.