ANNA PAULOWNA - Van zaterdag 16 april t/m woensdag 20 april 2022 zal Anna Paulowna en omgeving weer volop in bloei staan en zal de 67e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. De afgelopen twee jaar konden de Bloemendagen wegens de pandemie niet doorgaan, het bestuur en deelnemers kijken dan ook reikhalzend uit naar de 67e. De opening is op zaterdag 16 april om 10:00 uur op het Sluisplein Anna Paulowna tijdens de Lente Fair.


Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat in het maken van een mozaïek heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. U kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken rijden. Haal ons infoblad met daarin achtergrondinformatie en een deelnemerslijst en plattegrond, gratis bij de informatiepost aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1 of uit de infohokjes langs de kant van de weg,


's Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, (rommel)markten, musea en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

Net zoals voorgaande jaren wordt uw mening zeer op prijs gesteld, want we reiken weer een Publieksprijs uit in samenwerking met het NH Nieuws. Breng online via www.bloemendagen.nl uw stem uit van zaterdag 16 t/m maandag 18 april 12:00 uur. De winnaar van de Publieksprijs wordt maandagmiddag 18 april bekend gemaakt

U bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. De Bloemendagen is een gratis evenement. Wilt u de Bloemendagen steunen? Dat kan. Op onze website kunt u een vrijblijvende donatie doen.