WIERINGEN - Van 18 oktober t/m 13 december organiseert Stichting Cultuur binnen de Dijken een cursus scriptschrijven waarbij deelnemers in de geschiedenis van Wieringen duiken: In 2024 is het 100 jaar geleden dat Wieringen verbonden werd met het vaste land. Tijdens zes bijeenkomsten staan we stil bij het einde van Wieringen als eiland en wordt daarover een (theatrale) tekst geschreven.


Inmiddels zijn er twee zeer interessante items toegevoegd aan de cursus: op 18 oktober is er een lezing door de Eva Vriend, schrijver van het boek “Eens ging de zee hier tekeer”. Het boek schetst een levendig beeld van enkele plaatsen aan de Zuiderzee, waaronder het eiland Wieringen. De lezing, met aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen, duurt ongeveer een uur en kan ook bijgewoond worden door geïnteresseerden die zich niet hebben ingeschreven voor de cursus scriptschrijven. Kosten bedragen dan 5 euro.

Op 8 november wordt er een masterclass scriptschrijven gegeven door Hetty Kleinloog, bekend van verschillende toneelstukken en tv-programma’s, en vakdocent scenario, romans & korte verhalen en poëzie aan de schrijversacademie. Deze master is alleen toegankelijk voor deelnemers van de cursus scriptschrijven.

Wil je de lezing van Eva Vriend bijwonen op 18 oktober, meld je dan aan. Ook is het nog mogelijk om deel nemen aan de cursus scriptschrijven.

cursus scriptschrijven:

Kosten: €75,- voor de hele cursus inclusief de lezing en de masterclass

Locatie: Museum Jan Lont op Wieringen

Data: 18 okt (middag); 25 okt (ochtend); 8 nov (middag);

25 nov (ochtend); 29 nov (ochtend) en 13 dec (middag)

Tijden ochtend: 9:30-12:30 uur; Tijden middag: 13:30-16:30 uur

Link: https://cultuurbinnendedijken.nl/product/scriptschrijven/

Voor meer info hierover kun je ook mailen met stichting@cultuurbinnendedijken.nl