SCHAGEN - Ja het is echt waar, nog maar 2 maanden en dan sluiten de deuren van Escape Room Schagen voorgoed. 2 juni is de laatste dag dat ze open zijn. Vanaf die datum zijn er geen codes meer te kraken aan de Grotewallerweg 3a in Schagen. Het nieuws is inmiddels bekend bij alle medewerkers en samenwerkende partners. Lisanne Kuilman, de drijvende kracht achter deze onderneming, heeft het besluit met pijn in haar hart genomen.


“Ondanks recordboekingen in de afgelopen maanden en een succesvol voorjaar, is de beslissing gevallen,” licht Lisanne toe. “Verdere groei op de huidige locatie bleek onhaalbaar, en de zoektocht naar een nieuw onderkomen in Schagen liep stuk op de enorme investeringskosten.”

De focus verschuift nu naar Liz Events en City Adventures, de andere twee bedrijven van Lisanne. Vanuit het kantoor aan de Rensgars 5 in het centrum van Schagen zal Lisanne samen met haar team blijven innoveren. Met Liz Events organiseert ze bedrijfsuitjes, teambuilding events en groepsuitjes in de Noordkop, zowel indoor als outdoor. City Adventures is dé kracht achter de leukste stadsspellen zoals; Escape the City, Sherlock en The Hunt, die door heel Nederland en België gespeeld kunnen worden.

Ondanks het afscheid van de escape rooms, blijft Lisanne haar passie voor storytelling i.c.m. puzzels en raadsels vervolgen. Met "Niets Is Wat Het Lijkt!" en "The Elimination Game", gaat ze door in de escape wereld. Deze escape games op locatie zijn speciaal ontwikkeld voor grote groepen en worden exclusief in Noord-Holland aangeboden door Liz Events.

Veiling laatste escape room voor Stichting Hartekind
“Uiteraard nemen we in stijl afscheid van Escape Room Schagen. We gaan eruit met een bang! De laatste kamer wordt geveild voor een goed doel” zegt Lisanne. Het goede doel dat we hiervoor hebben gekozen is Stichting Hartekind!

· Wist je dat er in Nederland dagelijks 4 kinderen worden geboren met een hartafwijking?
· En dat iedere 48 uur een kind daaraan overlijdt.
· Een hartafwijking is doodsoorzaak #1 onder kinderen in Nederland.

Dit doel hebben ze niet voor niets gekozen. De man van Lisanne, eigenaresse van de escape room, is geboren met een hartafwijking. Hij is in zijn eerste levensjaar hieraan geopereerd, waardoor het voor nu is verholpen. Helaas heeft hij na zijn dertigste alsnog andere hartklachten ontwikkelt. Na meerdere ingrepen is het 11 jaar later, nu hopelijk voor altijd verholpen.

Daarom draagt Escape Room Schagen Stichting Hartekind een warm hart toe en veilen ze de laatste escape room voor dit doel. Meer informatie over de veiling volgt binnenkort.

Wil je meer informatie over de sluiting? Lees dan hier verder />

Wil je nog één keer ontsnappen uit ‘The Chocolate Factory’, ‘Space Lab’ of ‘La Casa de Dinero’? Boek dan snel jullie favoriete kamer op escaperoomschagen.nl.