HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 23 oktober om 15.30 uur zal er in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef weer een kroonconcert zijn van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk met het:

Ensemble Black Pencil. Zij brengen originele, frisse afwisselende optredens met een unieke en ongehoorde instrumentatie: blokfluit (Jorge Isaac), panfluit (Matthijs Koene), altviool (Esra Pehlivanli), accordeon (Marco Kassl) en slagwerk (Eric Montfort). In 2010 -het jaar van hun oprichting- vond het debuutconcert van Black Pencil plaats in het Concertgebouw in Amsterdam!

Zij brengen het programma: Come out, Caioni. Want stel je voor: in de 17e eeuw legt een monnik een brede muzikale verzameling aan. Deze ”Codex Caioni” was lang zoek en werd in de jaren ’80 gevonden in een muur, waar hij in de Tweede Wereldoorlog als bescherming tegen de Russen was ingemetseld.

Uit de 346 stukken heeft Black Pencil de mooiste geselecteerd. De wonderlijke diversiteit van de muziek is volledig overeind gebleven. Wereldlijke liederen, Hongaarse en Roemeense volksdansen, instrumentale stukken uit de barok en kerkelijke muziek, maar ook absolute meesterwerken van Claudio Monteverdi en Orlando Di Lasso.

Het fascinerend instrumentarium laat contrasten horen en jaagt de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes. In dit concert komen eenvoud, verstilling, expressiviteit en kracht samen!

Kaarten voor dit concert kunt u bestellen via www.dekroonconcerten.nl voor €17,50, dit is inclusief een pauzedrankje. Of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227 72 02 04. Ook voor aanvang van het concert kunnen in de kerk nog kaarten worden gekocht. ( Wel graag contant)