'T VELD - De nieuwe woonwijk de Vrijheid in ’t Veld-Noord vordert gestaag. Inmiddels hebben de eerste bewoners hun huis al betrokken in deze nieuwe woonwijk.

Alle woningen zijn inmiddels verkocht en wordt er door de firma Bot in samenwerking met Holland Systeembouw BV voortvarend gewerkt, en worden ook de volgende woningen binnenkort opgeleverd en bewoond .

Uitvoerder Sam Louter van BotBouw uit Heerhugowaard verwacht dat alle woningen in plan De Vrijheid binnenkort onder de kap en de pannen zullen zijn.
De woningen van De Vrijheid aan de rand van het dorp ‘t Veld worden gasloos en energieneutraal gebouwd, de daken zijn uitgerust met zonnepanelen en de warmte wordt opgewekt met een warmtepomp.

Voor deze energiezuinige woningen is dus geen gasaansluiting meer nodig. De woningen zijn een mooie impuls voor de leefbaarheid en het verenigingsleven in deze dorpen.
Aan de volgende fase van ’t Veld-Noord wordt ook reeds voorspoedig gewerkt, waar de gemeente Hollands Kroon er op toe zal zien dat er ook weer betaalbare woningen gebouwd zullen worden voor de woningzoekenden uit dorpen.