WIERINGERWAARD - Op vrijdag 27 september waren twintig deelnemers van het eerste ontmoetingsdiner in de Grote Zaal van het dorpshuis gekomen. Men was vol verwachting wat het ontmoetingsdiner hen zou brengen. Door een lootje te trekken werd vastgesteld wie er aan welke tafel kwam te zitten. Aan iedere tafel zat ook een gastvrouw.

Het driegangendiner
Als eerste werd er een heerlijke courgettesoep geserveerd, gemaakt door Marja van der Maarl. Vooraf was er stokbrood met kruidenboter.

De tweede gang, gemaakt door Ria Burgmeijer, had een Italiaans tintje. Het was een heerlijke gekruide kip op stok op een bedje van ijsbergsla. Hiernaast was er pasta (spaghetti). Deze was gemengd met een verrukkelijke saus. Ook kon men genieten van een lekkere salade. Iedereen liet het zich goed smaken en de schalen raakten leeg.

Het klapstuk van de avond was een Syrische grep gemaakt door Hiba Dalil. Het was een opgerolde pannenkoek met een witte romige vulling en gedecoreerd met witte en pure chocolade.

De totstandkoming
Dit ontmoetingsdiner werd mogelijk gemaakt door elf vrijwilligers. Daarnaast is door verschillende sponsoren een financiële bijdrage geleverd, maar er was ook sponsoring in natura.

Het is de bedoeling dat er iedere laatste vrijdag van de maand een ontmoetingsdiner wordt gehouden. De deelnemers betalen daar € 7,50 per persoon voor. Het bestaat uit drie gangen en de deelnemers krijgen één gratis drankje. Voor kinderen onder de twaalf jaar zijn de kosten € 5,00.

Op 25 oktober wordt het tweede diner georganiseerd. U kunt zich opgeven vanaf 10 oktober. Dit kan bij Annie Luik via 06-55700701 of via de mail: ontmoetingsdinerww@gmail.com.