WESTERLAND - De jaarlijkse seizoenswandeling van het Noord-Hollandpad vond op vrijdag 21 april plaats. Gedeputeerde Ilse Zaal (Recreatie en Toerisme) liep samen met 75 wandelliefhebbers een deel van de etappe rondom Westerland, op het voormalig eiland Wieringen.


De seizoenwandeling is een jaarlijks evenement van de provincie Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland om wandelaars kennis te laten maken met het Noord-Hollandpad. Deze langeafstandwandelroute loopt via 16 etappes door heel Noord-Holland, van Texel tot aan Huizen.

Verzamelen bij ambassadeurs

De wandelaars verzamelden zich in Westerland, bij camping Waddenzee. Een echt familiebedrijf van de familie Tijsen. Huidige eigenaren Joyce Tijsen en Alfons van der Veen ontvingen de groep met koffie en vertelden over het ontstaan van hun camping en de omgeving. Zij zijn ambassadeurs van het Noord-Hollandpad: lokale ondernemers die het de wandelaars nog aangenamer maken, met drankjes en arrangementen langs de route.

Provincie investeert in aanleg wandelroutes

Gedeputeerde Ilse Zaal wandelde mee en sprak de groep wandelaars vooraf toe: “Ik ben er trots op dat we als provincie investeren in de aanleg van wandelroutes en -netwerken, zoals ons eigen Noord-Hollandpad. Het brengt je op plekken die je wellicht niet dagelijks tegenkomt. Zo belooft vandaag een wandeling vol historie te worden. We lopen op een voormalig eiland. Zo heeft elke etappe wel iets bijzonders en is het een mooie manier om onze diverse provincie te leren kennen.”

Een leerzame seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad op Wieringen
Foto: Wandelen over de historische Wierdijk

Over het Noord-Hollandpad

Kijk voor een overzicht van alle etappes en meer informatie op de website van het Noord-Hollandpad. U kunt zich op deze website aanmelden voor de nieuwsbrief.


Foto: Uitkijken over de Waddenzee