SCHAGEN - Driebandenspecialist Dick Jaspers. Wereldkampioen als gast van Kunst Verklaard.

Dick Jaspers komt life zijn kunst vertonen. Als ’Driebanden Koning’ werd hij al 5 maal wereldkampioen, 5 maal Europees kampioen, 7 maal World Cup winnaar en 22 maal Nederlands kampioen. En niet in de laatste plaats 2 maal winnaar van de World Games, die in deze bijzondere tak van sport gelijkgesteld zijn aan de Olympische Spelen. Allemaal in het driebanden, de koningsdiscipline van het biljarten.

En nog is de koek niet op. Al jarenlang lukt het Dick Jaspers om stevig in de top 10 van de wereldranking te blijven en met regelmaat winst te boeken in sterk bezette toernooien. Hij is nog steeds zeer gemotiveerd in zijn nog altijd voortdurende biljartcarriere.De triomfmars van Jaspers, de 57-jarige Nederlander in het mondiale biljarten, lijkt dan ook niet te stoppen. Als, al vier lange jaren, beste speler van de wereldranglijst werd hij begin 2023 winnaar van de World 3-cushion Grand Prix in Wonju, Zuid Korea.

Dick Jaspers is in 1965 geboren in t West-Brabantse Sint Willebrord, waar zijn grootouders en ouders een café/dancing runden. Daar kwam hij al op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met het carambole biljart.Hij volgde de ’klassieke weg’ en begon met libre, kader en bandstoten op de kleine tafel en tenslotte rond 1983 met de koningsdiscipline, het driebanden. Dat werd later zijn grote specialiteit, daarin viert hij ook zijn grote triomfen. Jaspers is professioneel biljarter en speelt in het kader van Kunst Verklaard een demonstratiepartij.

Datum: maandag 17 april 2023
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,00 Jongeren t/m 18 jaar: € 7,50