ANNA PAULOWNA - Van zaterdag 22 april t/m woensdag 26 april 2023 zal Anna Paulowna en omgeving weer volop in bloei staan en zal de 68e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd en staan de bollenvelden volop in bloei.


De inschrijving om mee te doen met de Bloemendagen is gestart vanaf zaterdag 4 maart.


Mozaïek

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan.

Nevenactiviteiten

Naast de mooie versierde straten en kunstwerken in de tuinen, worden er rondom de Bloemendagen ook vele activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, rommelmarkten, closet-sale, workshops en andere gezellige activiteiten.

Inschrijven

Wilt u dit jaar meedoen met de Bloemendagen? Ga samen met buren, vrienden en/of familie aan de slag en maak een mozaïek of versier de straat of een brug. Inschrijven kan sinds 4 maart 2023 via www.bloemendagen.nl. Voor het organiseren van een nevenactiviteit kunt u zich ook inschrijven.

Prijzen

Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs. Op zaterdagavond zal de prijsuitreiking zijn. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze dag is de afsluiting van een gezellige week prikken en de start van vijf dagen fleurigheid in de Polder en omgeving!