WESTERLAND - Woensdag 27 april organiseert Sport Nu Westerland een wandeltocht over de dijken die Wieringen vroeger beschermde tegen de zee. De routes van 15 en 21 km. gaan o.a. over en langs de Hoelmer Wierdijk. Deze dijk heeft Wieringen eeuwenlang beschermd tegen de Zuiderzee. Hij gaat langs de Amstelmeerdijk en het vroegere Amsteldiep wat ooit een belangrijke vaarroute was naar Amsterdam.

Verder is er zicht op de Amsteldiepdijk die ervoor zorgde dat Wieringen een verbinding kreeg met Noord Holland en gaat de route buitendijks langs de Waddendijk met prachtig zicht over Werelderfgoed Waddenzee. Wieringen heeft een prachtige natuur maar is daarnaast ook een echt vogelparadijs, dus voor de liefhebber een aanrader om de verrekijker mee te nemen.

Langs de route staan ook diverse informatieborden waardoor je ook nog eens van alles aan de weet komt over het voormalig eiland Wieringen. Kortom, een wandeltocht die je niet wilt missen.

De start is op Westerlanderweg 160 in Westerland. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Sport Nu https://www.sport nu.nl/dijkenloop-mooi-wieringen