BARSINGERHORN - De dierenambulance in Schagen heeft vanmorgen een postduif met vastgeplakte vleugeltjes uit zijn benarde positie bevrijd. De medewerkers vermoeden dat de vleugels expres zijn dichtgetapet.

"Gisteravond werden we gebeld dat er een duif op de weg liep in Barsingerhorn, maar dat 'ie niet wegvloog", vertelt een medewerker van de dierenambulance aan NH Nieuws. "Dat gebeurt wel vaker, als postduiven vermoeid zijn. Maar bij deze bleken allebei de vleugeltjes met huis-tuin-en-keukenplakband dichtgeplakt te zijn."

Mishandeling
De medewerker noemt het 'bizar'. "Ik werk hier al 35 jaar en heb dit nog nooit meegemaakt. Eerst dachten we dat er een vleugeltje was afgetapet vanwege een breuk, maar toen bleek de andere kant ook vastgeplakt te zitten. We hebben daarom sterk de indruk dat dit gaat om een mishandeling. Misschien wel een nare kwajongensstreek, ofzo."

De duif maakt het inmiddels goed. "We hebben de tape heel voorzichtig verwijderd en we laten 'm nu hier rusten. Maandag gaan we kijken of we de eigenaar kunnen vinden."