DELTA Netwerk start na de campagne die gevoerd is in de dorpen van voorheen de gemeente Niedorp nu ook met een glasvezelcampagne in Den Oever, Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp en Wieringerwerf. Als 20% van de inwoners uit deze dorpen ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 26 oktober 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Inwoners van Anna Paulowna, Breezand en Van Ewijcksluis, waar in een latere fase actief campagne wordt gevoerd, kunnen zich wel al aanmelden.


Projectleider Sonja Jansma over glasvezel
‘Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv-kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien. En met internet via glasvezel bieden we de inwoners van Hollands Kroon meer keuze, die zelfs goedkoper kan uitpakken dan de bestaande netwerken’, aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Netwerk.

(Online) informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inloop is vanaf 19.00 uur, waarna vervolgens om 19.30 uur een presentatie start. Hierna is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Deze informatieavonden vinden plaats op:
· maandag 5 september bij het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg 2-4 in Hippolytushoef
· dinsdag 6 september bij Café Restaurant Bij De Buren aan de Brinkweg 15 in Wieringerwerf
· dinsdag 13 september bij Sociaal Cultureel Centrum Het Vikingschip aan de Robbenoordstraat 11a in Den Oever
· donderdag 15 september bij Ontmoetingscentrum De Kroon aan de Kroonwaard 1 in Middenmeer.

Ook is er een online een informatieavond. Op maandag 19 september vanaf 19.30 uur kan iedereen deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl.Wie is DELTA Netwerk?
Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezellbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo'n 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 25.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.