KOLHORN - Met de titel De Cirkel organiseert Cultuur binnen de Dijken een vierjarig Community Art project voor en door de bewoners van Hollands Kroon.

2022: DE LENTE ONTLUIKEND
Het thema van dit jaar, 2022 is “de Lente ontluikend” De lente staat voor jeugd, groei, een nieuw begin. Met de lente als inspiratiebron, worden in heel 2022 de verhalen, belevenissen, herinneringen, toekomstvisies en toekomstdromen over het leven in de Noordkop, door de bewoners in muziek, vertellingen, dans en theater omgezet.

Nu naar Kolhorn
Na de inspirerende cursussen die we hebben georganiseerd en de mooie beeldende theatervoorstellingen in woonvormen voor ouderen gaan we in augustus in Kolhorn aan de slag. Daar gaan we met elkaar (18+) in twee weken tijd een TOTAAL-theatervoorstelling maken met de Lente Ontluikend als inspiratiebron. We starten op 15 augustus en op zaterdag 27 en zondag 28 augustus treden we op in en rond het centrum van Kolhorn.

Je kunt tijdens het project bezig zijn met verhalen vertellen, acteren, dansen en muziek maken. Hiervoor hebben we professionals ingehuurd waarvan je in de twee weken allerlei leuke workshops krijgt en met wie jullie zelf een voorstelling maken. Kosten voor de twee weken zijn €100 incl btw.

Ook als zingen je hobby is kun je bij ons terecht omdat we ook mensen zoeken om mee te zingen in het speciale Cirkel-de lente koor.

Wil je op een andere manier deelnemen aan het project? Helpen met decorbouw, kleding maken, catering, gastvrouw/heer zijn, filmen etc.. ? Superleuk! Hier zijn geen kosten aan verbonden, en je kan gewoon aangeven welke dagen je erbij kunt zijn.

Voor al deze dingen kun je je aanmelden via de website: https://cultuurbinnendedijken.nl/projecten/#AnkerProjectDeCirkel

Welke groepen zijn er:
Vertelgroep (o.l.v. Caroline van Veggel)
Theatergroep (o.l.v. Eva Krammer)
Dansgroep (o.l.v. Eva Rolsma)
Muziekgroep (o.l.v. Andre Jansen)
Decor-kleding groep (o.l.v. Gea Wolfslag)

Lente Ontluikend Koor (repetitor Ria Appelman, begeleiding tijdens project Andre Jansen)

Vrijwilligersgroep

Voor Wie
: 18-100 jaar
Wanneer: 15 t/m 28 augustus 2022 (niet alle dagen!)
Waar: in en rondom Dorpshuis/kerk Kolhorn

Let op: het koor komt bij elkaar op andere dagen/tijdstippen. Meer informatie over het koor vind je de site: www.cultuurbinnendedijken.nl
Alle activiteiten worden georganiseerd vanuit Stichting Cultuur binnen de Dijken en begeleid door diverse professionals.

Ervaring hoef je niet te hebben, maar wel plezier en inzet om mee te doen!

Twijfel je of het wat voor je is? Neem contact op, dan spreken we het even door.

LET OP: Je kunt via de site ook al entreekaarten bestellen voor de diverse voorstellingen!