HOLLANDS KROON - Iedereen die klachten heeft die erop kunnen wijzen dat diegene besmet is met het coronavirus moet zich laten testen. Hoe dat werkt, vind je bij coronatest in Hollandskroon: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het testen is van groot belang om te voorkomen dat er meer mensen besmet raken. Je moet weten welke klachten vaak voorkomen bij mensen die besmet zijn met het coronavirus. Op die manier kun je deze klachten herkennen als je er zelf last van hebt. Veel mensen die corona hebben krijgen eerst last van verkoudheidsklachten. Deze klachten kunnen erger worden en vaak hebben mensen ook last van hun keel. Het kan ook voorkomen dat je niet meer ruikt en proeft als je besmet bent.

Laat je testen

Als je merkt dat je verkouden bent of minder goed kunt proeven, moet je ervoor zorgen dat je niet met anderen in contact komt. Op die manier voorkom je dat je ze onbewust besmet met het coronavirus. Ook al weet je nog niet of je überhaupt besmet bent, is het slim om het zekere voor het onzekere te nemen. Je kunt dan het best direct een afspraak maken voor een coronatest. Zo kom je er snel achter of je besmet bent. Als je een coronatest hebt gedaan, moet je in quarantaine totdat je de uitslag weet. Wanneer de uitslag positief is, moet je uiteraard tien dagen in quarantaine. Het is voor sommige mensen vervelend om lang te moeten wachten op de uitslag van de coronatest. Daarom kunnen zij beter een sneltest doen waarbij je na 15 minuten de uitslag weet. Op die manier weet je dezelfde dag nog of je in quarantaine moet of niet.

Een sneltest doen in Hollandskroon

Mensen die in Hollandskroon wonen kunnen naar verschillende testlocaties gaan als zij een sneltest willen doen. Daarom is het van belang om te weten wat de verschillen zijn tussen deze testlocaties. Als je niet weet wat de verschillen zijn, kun je ook niet weten welke teststraat het best is voor jou. Een sneltest kun je alleen doen bij een commerciële teststraat. De GGD gebruikt een andere testmethode waarbij het soms enkele dagen duurt voordat de uitslag bekend is. Wanneer je wilt weten waar je een sneltest kunt doen als je in Hollandskroon woont, kan het handig zijn om een overzicht van de verschillende testlocaties in de buurt te hebben. Dit overzicht kun je hier vinden: coronatest in Hollandskroon: overzicht kosten en sneltest locaties.

Kun je een sneltest doen als je geen klachten hebt?

Bij de GGD mag je geen coronatest doen als je geen klachten hebt. Daarom denken sommige mensen dat dit bij een commerciële teststraat ook niet mag. Dat is echter niet zo, de regels van de GGD gelden niet voor de commerciële teststraten. Als je je wilt laten testen zonder dat je klachten hebt, kun je dus gewoon een sneltest doen. Op die manier weet je de uitslag ook nog eens sneller dan als je naar de GGD gaat.