'T VELD - De 92e editie van de Pinksterfeesten in ’t Veld is helaas afgeblazen als gevolg van de maatregelen, die de regering heeft genomen ter bestrijding van het Corona virus. Al enkele weken was er onzekerheid over het wel of niet plaats kunnen laten vinden van de jaarlijkse kermis, als onderdeel van de Pinksterfeesten. Nu de regering heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni 2020 worden afgelast, is ook het besluit gevallen om de Pinksterfeesten niet door te laten gaan.

Sven Baas, voorzitter van het Pinkstercomité geeft aan dat dit betekent dat er tijdens het Pinksterweekend geen kermis staat op het plein bij de Martinuskerk. “Wij vinden het als organisatie echt ontzettend jammer, maar kunnen ons tegelijkertijd helemaal vinden in de maatregelen van de overheid. Gezondheid staat voorop, ook bij het Pinkstercomité. Echter, in deze tijd, waarin iedereen letterlijk fysieke afstand van elkaar moet nemen, is het gevoel van saamhorigheid juist heel belangrijk.” In dat licht bekijkt het Pinkstercomité de komende weken de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het kermisprogramma als losse activiteiten te organiseren.

Zo vormt het kinderprogramma als vanouds een belangrijk onderdeel van de Pinksterkermis. Denk hierbij aan de kinderdisco, het kermisvoetbal, de speurtocht. Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld heel goed los van de kermis georganiseerd worden. Dat geldt ook voor de 10-Kamp op sportpark De Kogge. Het Pinkstercomité volgt de berichtgeving rondom het Corona virus op de voet, en als er mogelijkheden ontstaan, die natuurlijk geheel binnen de kaders van de wet- en regelgeving liggen, dan is het Pinkstercomité zeer bereid om de krachten te bundelen om toch iets voor het dorp te kunnen betekenen.

Het Pinkstercomité organiseert elk jaar op 100% vrijwillige basis de Pinksterfeesten in ’t Veld. Voor de financiering zijn zij volledig afhankelijk van de financiële steun van adverteerders, donateurs, sponsors en de gulle giften van de inwoners. “Het gaat ons zeer aan het hart dat veel ondernemers in het hart getroffen worden door de Corona crisis. Wij wensen alle ondernemers, die ons jarenlang gesteund hebben, veel kracht en wijsheid en hopen dat menig ondernemer sterker uit deze strijd komt. Dat geldt uiteraard ook voor alle inwoners van ’t Veld, Zijdewind, Moerbeek en omgeving. ”Aldus Sven Baas.