VELP - Mbo-student Bloem & Design Fleur Rijkes heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van Skills Heroes op 6 maart in Leeuwarden. Onlangs vonden de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes voor Hovenier en Bloembinder plaats. ​​Finn de Wit en Rik Onderwater deden vanuit hun opleiding Tuin, Park & Landschap mee aan de wedstrijd voor Hovenier. Fleur Rijkes deed namens de opleiding Bloem en Design mee aan de wedstrijd Bloembinder.

Finn en Rik hadden als team twee dagen de tijd om een tuin aan te leggen​ naar een ontwerp van architectenbureau Vis à Vis. Hierbij kregen zij te maken met verschillende facetten van het hoveniersvak. Het uitzetten van maten, het bewerken en aanbrengen van natuursteen, beton en hout, en het toepassen van verschillende houttechnieken. Daarnaast werd beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarigen. Omdat de studenten het ontwerp goed en netjes moesten uitvoeren binnen een bepaalde tijd, werd het een race tegen de klok en was de wedstrijd van een hoog niveau. ​De jongens hebben goed samengewerkt en hard doorgewerkt. Ze behaalden een knappe 3e plaats. Een mooie prestatie bij elf deelnemers. Helaas gingen alleen de eerste twee duo's door naar de finale.

In Velp ​​mocht Fleur namens het Clusius College aan de slag. Diverse bloembindopdrachten moesten binnen een bepaalde tijd afgerond worden. Het was hard werken, maar het lukte Fleur om steeds weer iets moois neer te zetten. De juryleden keken bij het beoordelen niet alleen naar vakskills, zoals inzicht in kleur, techniek en vormgevingsprincipes, maar ook naar creativiteit, communicatie en presentatie. Fleur werd vierde en is daarmee door naar de finale in Leeuwarden op 6 maart in Leeuwarden.

​In december hebben Arjen de Vries en Thom Gijzen al meegedaan met de voorrondes Monteur Mobiele Werktuigen. Hierbij heeft Arjen zich geplaatst voor de finale. Fleur en Arjen zien we dan ook allebei terug bij de landelijke finale in Leeuwarden!