NIEUWE NIEDORP - Vrijdagmorgen 30 juni j.l. heeft het museum Grootmoederstijd en Motoren in Nieuwe Niedorp het certificaat ‘Dementievriendelijk Museum’ gekregen. Het certificaat werd aangeboden door wethouder Mary van Gent vanuit de landelijke organisatie Samen Dementievriendelijk, een initiatief van onder andere Alzheimer Nederland. Het Grootmoederstijd en Motorenmuseum is hiermee het eerste dementievriendelijke museum in de gemeente Hollands Kroon. Het certificaat vormt de bekroning van een succesvolle training van een aantal vrijwillige medewerkers van het museum, dat dan ook aanwezig was bij de uitreiking.


Bij de overhandiging van het certificaat was namens de Afdeling Noord-Holland-Noord van Alzheimer Nederland de voorzitter, Liesbeth Vlietstra-Wouterse, aanwezig om de vrijwilligers de Vergeet-Mij-Niet broche te overhandigen.

Tevens was namens de gemeente Hollands Kroon de dementieambassadeur Petra Borst-Koorn aanwezig. De gemeente werkt samen met de Afdeling NHN van Alzheimer Nederland er hard aan om alle organisaties binnen Hollands Kroon dementievriendelijk te maken. Met hun aanwezigheid onderstreepten deze personen nog eens het belang dat zowel de gemeente als de Afdeling NHN van Alzheimer Nederland hieraan hecht.

Het Grootmoederstijd en Motorenmuseum verzorgt speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. In een kleine groep, op een ontspan-nen en positieve manier, worden de objecten in het museum bekeken en besproken. Met de speciaal opgeleide rondleider gaat het nu eens niet over de ziekte, maar is het bezoek gericht op het beleven van een inspirerende ochtend of middag. Deze rondleiding wordt op aanvraag georganiseerd. Voor meer informatie mail naar motorenmuseum@kpnmail.nl