WINKEL - In Winkel zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse bloemencorso al weken bezig. Komende zondag 25 september is het zover, eindelijk weer die kleurrijkste dag van het jaar in het dorp. Een dag vol activiteiten met in de hoofdrol het Bloemencorso. Een heerlijk dagje uit voor zowel jong als oud.

Vanaf 10.00 uur is er al van alles te beleven in Winkel. Zo kun je lekker struinen over de markt of een bezoekje brengen aan de kermis. Vanaf 12.00 uur gaat het dorp zich langzaam opmaken voor de optocht van het kindercorso en de grote praalwagens.

Het aanwezige publiek langs de route zal in de stemming worden gebracht door het voorprogramma met muziek en vanaf 13.00 uur zal de optocht starten. Eerst laten de kinderen hun zelfgemaakte creaties zien, die zij met vriendjes en familie hebben gemaakt. Daarna is het de beurt aan de grote praalwagens.

De optocht lijkt een nog groter spektakel te worden dan in voorgaande edities. Na 2 jaar afwezigheid zijn de groepen namelijk extra gemotiveerd om in de prijzen te vallen, dus zij halen alles uit de kast om het publiek te trakteren op indrukwekkende praalwagens.

Het volledige programma
10:00 – 17:00 uur: Markt/kermis
12:00 – 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 – 16:00 uur: Aanvang optocht: opening, kindercorso, praalwagens
16:00 – 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
16:00 - 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met band en Dj’s
17:00 – 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 – 20:30 uur: Prijsuitreiking

Online kaartverkoop
Het evenement draait vrijwel alleen op vrijwilligers. Door de inzet van vele vrijwilligers is het evenement betaalbaar voor jong en oud. Dit jaar is het mogelijk om via internet alvast tickets met korting te bestellen op https://bloemencorsowinkel.nl Hierdoor zijn er geen wachttijden bij de kassa’s.