NOORDKOP - De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar anders dan anders. Geen grote bijeenkomsten, dat is niet verantwoord in deze tijd. In plaats daarvan organiseert het Mantelzorgcentrum in samenwerking met Regio Noordkop een unieke tv-uitzending over mantelzorg. Deze uitzending is vanavond, 12 november, te bekijken op Regio Noordkop.

Marianne Weel is organisator van de alternatieve Dag van de Mantelzorg. Marianne: “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. En dit is een heel bijzondere manier om aandacht te vragen voor mantelzorgers, ik denk dat dit niet eerder vertoond is in Nederland. De Tv-uitzending biedt een mooi inkijkje wat mantelzorg nu precies inhoudt. Ik denk dat het niet alleen interessant is voor mantelzorgers en zorgprofessionals, maar juist ook voor mensen die er nu (nog) niets mee te maken hebben.”

Talkshow en bijzondere verhalen
In de Tv-uitzending draait het om de talkshow, geleid door zangeres, theatermaker en presentatrice Leoni Jansen. Aan tafel zitten wethouder Mary van Gent, directeur Mantelzorgcentrum Truus Oud, Corine Veldman, coördinator Buurtgezinnen, Karin Deijlen, mantelzorger, Monique Post, mantelzorgmakelaar, Lea Veltema, jonge mantelzorgers coach, Willemiek Dijkhof, zorgmanager en bestuurslid Hospice 'Het tweede Huis', en Janet Schut, sociaal ondernemer. Wat is volgens hen nodig om de mantelzorger overeind te houden? Tussen de gesprekken door worden bijzondere verhalen van mantelzorgers vertoond. In hun thuissituatie tonen zij de mooie kant van mantelzorg, maar ook de rauwe kant ervan. Dit levert prachtige en ontroerende beelden op.

Waar te zien?
De uitzending is te zien op donderdag 12 november om 19.00 uur op Regio Noordkop. De uitzending wordt ’s avonds om 22.00 uur herhaald en op zaterdag 14 en zondag 15 november om 20.00 uur. Regio Noordkop is te bekijken via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1463, andere kanalen zijn te vinden op https://www.regionoordkop.nl/frequenties

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.