WESTERLAND - Met gelijkgestemden varen, de bemanning helpen, lekker genieten van de tocht en de hele dag de wind in de zeilen? Dat is weer mogelijk bij het Sloepzeilen op zaterdag 25 mei op het Amstelmeer. Team Sportservice Noordkop organiseert, samen met Marine Watersportvereniging en Watersportvereniging Amstelmeer dit toffe evenement voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar.

Tussen 8:30 uur en 9:00 uur kun je binnenlopen bij Watersportvereniging Amstelmeer, waar je een lekker kopje koffie of thee kunt halen. Om 9:30 uur begint het inschepen. In de haven liggen een aantal prachtige sloepen klaar, waarop deelnemers een mooi plekje kunnen vinden. Rina Blondeau van Team Sportservice Noordkop is enthousiast over de tocht: “Het is altijd leuk om de deelnemers samen met de schippers door alle uithoeken van het Amstelmeer te zien varen." Als iedereen er klaar voor is, zeilen de deelnemers de haven uit en wiegen ongeveer anderhalf uur over de golven.

Lekkere lunch en zeilplezier

Tijdens de tocht wordt er een heerlijke lunch verzorgd voor de deelnemers. En natuurlijk staat er nasi op het menu. Na de lunch stapt iedereen nogmaals in de sloep voor een tweede tocht. Met de wind in de haren waait je hoofd lekker leeg en kun je heerlijk genieten van het mooie landschap om je heen. Rina Blondeau hoopt dit jaar weer op een mooie tocht: “De laatste jaren hadden we mooi weer, goede wind en enthousiaste deelnemers, daar zetten we dit jaar weer op in!” Rond 15.30 uur meren de sloepen weer aan in de haven.

Wil je helpen? Dat kan. De schippers waarderen de hulp van de passagiers tijdens het zeilen.
Meezeilen? Meld je aan!

Zeil lekker mee op deze geheel verzorgde dag. Aanmelden kan bij Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl. Je betaalt voor de hele dag 20 euro per persoon.