HIPPOLYTUSHOEF - Met het plaatsen van het bouwbord heeft provincie Noord-Holland het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het fietspad Wierdijk in Hippolytushoef, gemeente Hollands Kroon. Aannemer Gebr. Beentjes GWW is van start gegaan met het bouwproject.


Planning
Er wordt gestart met het deel tussen de Poelweg (De Haukes) en de Hoelmerdijk (De Hoelm). Omwonenden krijgen van de aannemer per deeltraject een bewonersbrief met gedetailleerde planning en informatie. Naar verwachting is het project medio 2021 klaar.
|
Download de BouwApp voor actuele informatie
Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan terecht in de Bouwapp. Hiermee brengt Gebr. Beentjes GWW iedereen direct op de hoogte van de werkzaamheden en ontwikkelingen. Er kan makkelijk contact worden opgenomen om vragen te stellen.

De BouwApp is als volgt te downloaden:

  • Ga naar de app-/playstore van telefoon of tablet
  • Zoek in de app naar ‘Fietspad Wierdijk’
  • Klik op het project en kies ‘volgen’
  • Selecteer de betreffende doelgroep

Nieuw fietspad en herstel Wierdijk

Het project Wierdijk geeft een recreatieve impuls aan de omgeving. Er komt een nieuw fietspad van circa 7 km en ook het educatieve informatiepunt en de dijkdoorsnijding (coupure) nabij de kruising Burgerweg-Stroeerdijk worden vernieuwd. De cultuurhistorische Wierdijk zelf wordt hersteld zodat deze blijft behouden voor de toekomst.

Dit is een project van provincie Noord-Holland met financiering van het Waddenfonds, en in afstemming met gemeente Hollands Kroon, Staatsbosbeheer en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.