NEDERLAND - Februari loopt op zijn eind en hoewel het nog enige dagen wisselvallig blijft, is er verbetering in zicht. Komende vrijdag 1 maart is de start van de meteorologische lente en het weer lijkt zich daaraan te schikken.


Zondag in de ochtend begint het bewolkt en regenachtig. Vanuit het zuidwesten wordt het droger en kan tijdelijk de zon doorbreken. In de middag is er af en toe zon, maar ook komen enkele buien tot ontwikkeling. De wind draait van zuid(west) naar zuidoost tot oost en is zwak tot hooguit matig. Het wordt 7 graden langs de kust en op de Waddeneilanden tot lokaal 10 graden in Brabant en Limburg.

In de nacht naar maandag zijn er opklaringen en daalt het kwik richting het vriespunt. In Zuid-Nederland komt meer bewolking voor en kan het regenen. Hier ligt de temperatuur dan enkele graden boven nul. Overdag wordt het bewolkt dag met op veel plaatsen regen en in het zuiden behoorlijk veel regen. Het wordt circa 8 graden bij een overwegend matige wind uit het noordoosten die het voor het gevoel een aantal graden kouder maakt.

Dinsdag lijkt zo goed als droog te worden met regelmatig zon en maxima tussende 8 en 11 graden. In de nachten kan het tijdens brede opklaringen landinwaarts afkoelen tot rond het vriespunt.

Hetzelfde gaat ook op voor de woensdag als het bij een matige noordoostenwind in vrijwel het hele land droog blijft waarbij af en toe de zon zich laat zien.

Donderdag wordt mogelijk weer iets bewolkter, maar ook dan blijft het droog bij temperaturen tussen de acht en elf graden. Wel draait de wind richting het zuiden en neemt iets in kracht toe.

Vrijdag start dan de meteorlogische lente en lijkt het ook voornamelijk droog te blijven net als in het volgende weekend. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en de temperatuur stijgt overdag veelal naar waarden tussen 9 en 13 graden.