MIDDENMEER - In een gebouw aan de Brugstraat in Middenmeer is vanmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een leegstaand pand waarin voorheen een seksclub zat. De brand is inmiddels geblust.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit. Er ging ook een hoogwerker naar de brand toe. Het is onduidelijk hoe erg het gebouw door de brand is beschadigd. Er waren geen mensen in het gebouw toen de brand uitbrak.

Volgens een winkelier in de buurt is het zo'n twee jaar geleden dat de seksclub verdween uit het pand. Alles was destijds goed geregeld, zegt ze. "Er was toezicht op." Sinds het leegstaat, wordt er ook niet meer gecontroleerd. "Het is van binnen helemaal kort en klein geslagen." Achterin de tuin, in het oude sauna-huisje, hebben jongeren volgens haar geregeld seks. Ook haar man denkt dat mensen er seksuele handelingen verrichten. In het gebouwtje lagen matrassen en slipjes.

Het pand wordt telkens dichtgetimmerd, maar elke keer weer komen jongeren binnen. Ze houden niet alleen huis in het gebouw waar nu brand is. Ze houden ook de buurt flink bezig, zegt de vrouw. Ze is bang dat de jongeren ook bij haar winkel naar binnen gaan en hoopt daarom dat de gemeente iets aan de situatie doet.

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. NH Nieuws heeft de gemeente vanmiddag gevraagd of er klachten zijn binnengekomen over overlast bij het pand dat in brand stond. Daar komt een woordvoerder later op terug.