NIEUWE NIEDORP - De politie heeft donderdag 25 januari vier mannen op heterdaad aangehouden na een inbraak bij een bedrijfspand aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Sinds de jaarwisseling hebben er ruim twintig inbraken in bedrijfspanden in Noord-Holland Noord plaatsgevonden. Dit betreffen voornamelijk horecazaken. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten ook betrokken zijn geweest bij eerdere inbraken in bedrijfspanden.


Rond 02.25 uur kreeg de politie melding van de heterdaad inbraak. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een voertuig wegrijden. Het voertuig werd vervolgens snel tot stoppen gemaand, waarbij de bestuurder en de bijrijder werden aangehouden. De twee andere inzittenden wisten vervolgens een tuin in te vluchten waarna zij, met behulp van een politiehond, alsnog werden aangehouden. In het voertuig van de verdachten werd verschillende inbrekerswerktuig aangetroffen.

De vier verdachten betreffen een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee 19-jarige mannen uit Schagen, een 18-jarige man uit Schagen. De verdachten zitten nog vast en hun rol wordt verder onderzocht.

Reeks inbraken in bedrijfspanden

Sinds de jaarwisseling hebben ruim twintig inbraken in bedrijfspanden in Noord-Holland Noord plaatsgevonden. De recherche doet intensief onderzoek naar deze reeks inbraken. Op maandag 22 januari werd al een 19-jarige man uit Schagen aangehouden na een inbraak bij een bedrijfspand in Westerland. Hij wordt vandaag, donderdag 25 januari, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek naar de inbraken voort. Een mogelijk verband tussen de reeks inbraken wordt nader onderzocht. Ook of de vijf verdachten betrokken zijn geweest bij de andere inbraken. Met de aanhoudingen hoopt de politie dat hiermee de reeks inbraken ten einde is gekomen.