DEN HELDER - In een onderzoek van de FIOD en de politie naar vastgoedfraude zijn op zondagmorgen drie woningen, een vastgoedbedrijf en een notariskantoor in Den Helder en Anna Paulowna doorzocht. Hierbij zijn administratie en twee auto’s in beslag genomen. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar twee mannen en een vrouw die worden verdacht van onder meer witwassen in vastgoed. De FIOD en de politie zetten onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek voort,. Aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

Samen tegen ondermijning
De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onderwereld en de bovenwereld. Criminelen maken steeds meer gebruik van legale bedrijven, voorzieningen, instanties en adviseurs bij hun criminele praktijken. Bijvoorbeeld voor het witwassen van geld uit drugshandel of fraude. Door de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties, kunnen criminelen worden aangepakt met een mix van strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke maatregelen.