MIDDENMEER - Het mag best een beetje ironisch worden genoemd: op de A7 bij Middenmeer is zojuist een brandweerauto in de brand gevlogen. Het voertuig zou, volgens getuigen, onderweg zijn geweest naar Den Helder om daar een verward persoon te redden.

Het voertuig stond aan de voorkant in brand en is enorm beschadigd. Volgens een woordvoerder van de brandweer werd dit vermoedelijk veroorzaakt door een defect in de motor. De brand sloeg door naar de cabine. Alle inzittenden wisten gelukkig ongedeerd uit het brandende voertuig weg te komen.

Sprongredder
In Den Helder is sinds vanmiddag een deel van de binnenstad afgesloten omdat een verward persoon dreigt van de flat af te springen. De uitgebrande brandweerauto zou hier naar toe onderweg zijn geweest. Het gaat om een specialistisch team van de Amsterdamse brandweer dat voorzien is van een zogeheten sprongredder.

Niet meer bruikbaar
De autoladder is niet meer bruikbaar, vermoedelijk geldt hetzelfde voor de wagen. Daarom zijn de twee brandweerlieden door een wagen van de lokale brandweer opgehaald. Zo konden ze alsnog hun collega's bijstaan in Den Helder.