MIDDENMEER - Donderdagavond rond 20.30 uur zijn de hulpdiensten vanwege een brandmelding uitgerukt naar ECW Energy aan de Tussenweg in Middenmeer.


Daar is tijdens het productieproces iets gebeurt wat een brand heeft veroorzaakt. Toen de hulpdiensten eenmaal arriveerden bij het bedrijf ECW Energy, wat zich bezighoudt met duurzame energie, bleken twee er twee personen aan het werk te zijn. Eén personeelslid bleek kortstondig vermist. Daarom werd naast de brandweer ook de traumahelikopter en ambulance opgeroepen. Even later werd het vermiste personeelslid aangetroffen en bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

De brandweer trof een complexe brand aan in het verwerkingsproces van het bedrijf. Met een hoogwerker kon de brandweer op het dak te kijken van het hoge pand.

Het bedrijf heeft een opslag voor houtsnippers, naast het pand waar de brandhaard zit. Vermoedelijk bevindt de brandhaard zich in de houtsnippers die reeds in het proces zitten. De brandweerlieden zijn nu bezig met een expert van het bedrijf zelf om een manier te vinden om de brand definitief te blussen. Dat kan nog enige tijd duren.