'T ZAND - De politie van Schagen heeft vanmorgen een hardrijder aangehouden die op drie verschillende plekken in de regio veel te hard reed. Bij 't Zand noteerde hij 121 km waar 60 is toegestaan om op de N9 180 km p/u aan te tikken waar 80 mag. Tenslotte jaagde hij door de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug nog eens met een gang van 130 km per uur.

Op de Facebookpagina van de politie Schagen staat vermeld:

Vanmorgen reden wij op de N9 bij ’t Zand. Vanaf Anna Paulowna zagen wij op het Jaagpad, aan de overkant van het kanaal, een auto met grote snelheid aan komen rijden. Met de ‘lasergun’ hebben wij een snelheid van 121 km per uur gemeten waar 60 is toegestaan. Let wel, op deze weg – welke niet al te breed is – rijden ook vele fietsers.

Wij wilden hem aan de kant zetten maar hij was ons voor en kwam bij ’t Zand de N9 op. Hier geldt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur, maar de man reed 180. Met deze snelheid werd ook een aantal keer de doorgetrokken streep genegeerd. In de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug (maximum van 50 kilometer per uur) reed hij zelfs 130 kilometer per uur.

Na aan de kant te zijn gezet, gaf de bestuurder, een 21-jarige man uit Kamerik, aan dat hij vond dat het allemaal wel meeviel en reageerde vrij laconiek. "Het was vroeg en niet druk en hij reed al jaren zo’". Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij moet naast de hoge boetes voor de snelheid en doorgetrokken streep, ook op eigen kosten een EMG-cursus van € 1140,- ondergaan.

Over het rijgedrag van de man waren elders in het land al meerdere klachten binnengekomen, zelfs van zijn eigen familie. Echter hadden wij hem nog nooit op ‘heterdaad’ kunnen betrappen. Al deze meldingen worden eveneens bij de Officier van Justitie aangeleverd welke een beslissing moet gaan nemen over het al dan niet teruggeven van het rijbewijs aan de man.