Bewolkt8.6 ℃

Zuidema Groenvoorzieningen in Slootdorp

Bezoekadres:

Zuidema Groenvoorzieningen

Brink 25
1774BA Slootdorp
0227-581222
06-52080830
info@zuidemagroenvoorzieningen.nl
http://www.zuidemagroenvoorzieningen.nl

Zuidema Groenvoorzieningen

In 1951 kregen de gebroeders Leo en Frans Zuidema een contract bij de gemeente Wieringermeer voor het maaien van o.a. de Terp; wat toen nog een hele klus was; omdat het toen nog met de zeis ging. Zo kwamen de mannen in het maaiwerk terecht. Ze gingen aan het werk onder de naam Gebroeders Zuidema. In de jaren daarop volgend kwam er steeds meer maaiwerk bij. In de wintermaanden als het gras te rusten lag werden de dagen gevuld met allerlei werkzaamheden bij de gemeente Wieringermeer.

Het bedrijfje groeide en Berend (zoon van Frans) en Ben (zoon van Leo) werden van stal gehaald. Met zijn vieren konden ze heel wat werk verzetten. Het maaien van wegen voor de provincie Noord-Holland was er inmiddels ook al bij gekomen. Gebroeders Zuidema werd Maaibedrijf Zuidema. De oude garde eerst Leo en later Frans kwamen op de pensioengerechtigde leeftijd en haakte af. Frans (zoon van Berend) was er ondertussen ook al bij gekomen. Even drie generaties in het bedrijf. De naam van Maaibedrijf Zuidema werd veranderd in Groenvoorziening Zuidema. De werkzaamheden zij nu al veel uitgebreider met o.a. het maaien van sportvelden, gazons en wegbermen van de gemeente Wieringermeer, gemeente Wieringen en de provincie Noord-Holland.

Ook Berend bereikte de pensioen gerechtigde leeftijd, en het bedrijf veranderde nog een keer tot de huidige naam; Zuidema Groenvoorzieningen bv. Onder leiding van Ben en Frans komen veel veranderingen het bedrijf binnen en wordt de diversiteit van het werk enorm vergroot. Ook het personeelsbestand groeit met de jaren tot ongeveer 25 man in het hoogseizoen. Ook worden de diverse certificeringen en keurmerken behaald die voor dit soort werk onmisbaar zijn.

Ook Ben heeft in 2014 de leeftijd bereikt waarop hij het wat rustiger aan wil gaan doen en zodoende heeft Frans dit jaar de leiding van het bedrijf geheel overgenomen.

Bij alleen maaien is het dus niet gebleven en Leo en Frans kunnen trots zijn op hun kindje dat in 63 jaar van zeis tot maaizuigcombinatie gegroeid is.

Foto's van Zuidema Groenvoorzieningen

Zuidema Groenvoorzieningen image 1
Zuidema Groenvoorzieningen image 2
Zuidema Groenvoorzieningen image 3
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Zuidema Groenvoorzieningen. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
H.P. Berlageweg 8
1703 DG Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map