BREEZAND - Onder herfstachtige weersomstandigheden, maar op een prima bespeelbaar veld, heeft ZAP zich zondag de meerdere getoond over Schagen United.

Voormalig ZAP-trainer Hans de Koning, tegenwoordig in dienst van Schagen United had graag gezien dat het duel werd afgelast of uitgesteld mede omdat hij enkele sterkmakers miste vanwege het feit dat ook de zaalvoetballers van Scagha '66 in actie kwamen. Zo kon hij bijvoorbeeld niet beschikken over Jeroen Pater, Robin Schouwvlieger en Matz Mathot.

Het verschil zat hem in de effectivieit want waar Schagen in de eerste helft de kansen via Bakker en Buik liet liggen daar scoorde ZAP kort na de rust wel via Edo Krijger. De ploeg van De Koning kwam die tik niet meer te boven en kreeg in de blessuretijd helemaal het deksel op de neus toen Dyllan Kuiper vanaf de strafschopstip de 2-0 liet aantekenen.